Bár sokan ódzkodnak attól, hogy hitelt vegyenek fel, sokaknak mégis eljön az idő, amikor megteszik. A hitel önmagában nem egy rossz lehetőség, hiszen hirtelen nagyobb tőke érkezik hozzánk, amelyet apránként visszaadunk a banknak. Persze mi is meg tudjuk érteni az ilyen „félelmeket”, hiszen a hitelfelvétel nem egy egyszerű folyamat a cégek számára, de azért nem is lehetetlen feladat. Rágjuk át magunkat röviden a nehézségeken, és nézzünk rá megoldásokat!

Ami miatt nem egyszerű a hitelfelvétel

Rögtön vegyük előre a rengeteg dokumentum összegyűjtését, összegzését. Sokak számára nagy macerát jelent, de erre jó megoldás, ha van egy olyan munkatársunk, aki a precizitás, és monotonitástűrés mintaszobra. 🙂

A hitelképesség megállapítása is bonyolultabb, mint egy magánhitel esetén. Cég alapítás dátuma, árbevételek, pályázatok, és még folytatni lehetne sokáig. Amennyiben egy megfelelő szakember segít bennünket, akkor pontosan tudni fogjuk már a hiteldokumentumok leadása előtt, hogy pontosan mekkora összeget kaphatunk.

A tulajdonosi felelősségvállalás kérdése sem egyszerű. Természetesen minden cégvezető bízik a saját sikerében, illetve egy-egy projekt vagy fejlesztés eredményében, de ez mégis zavaróan szokott hatni. Ez egy olyan érzés azonban, amelyet magunkban kell legyőzni. Amennyiben minőségi a szolgáltatásunk, a cégünk megfelelően biztosított, akkor semmi okunk az aggályra.

A fedezetek kérdésköre sem egyszerű. A bankoknak a cégünk hitelmúltja megvizsgálása mellett fedezetekre is igényt tart. Ezek lehetnek vagyontárgyak, ingatlanok, készletek, sőt egy rendkívül érdekes és jó lehetőség is a céges értékpapírjaink.

A lombardhitel, mint könnyebb lehetőség

A vállalati hitelek közül az egyik legszimpatikusabb megoldás a lombardhitel. Hiszen, mint ahogy az előbb is írtuk, az értékpapírjaink is lehetnek fedezetek. Egyfelől nagyon jó, hogy a cégünk nyereségének egy részét értékpapírba mentjük ki, és így további nyereséget generál számunkra. Amennyiben erre veszünk fel hitelt, akkor a legeslegrosszabb esetben a korábbi nyereségünket bukhatjuk, és nem a készleteinket, telephelyünket, vagy az egyéb cég működéséhez fontos vagyonunkat. Ilyen hangulatban sokkal jobb érzés hitelből befektetést szerezni a cégünknek. Ráadásul akár az értékpapírállományunk akár 80%-áig hitelképesek vagyunk.

Keressen fel minket, és nem lesz gond a vállalati hitellel! Szakembereink alig várják, hogy megtalálják cégednek a legjobb megoldást.